Deeltijdpensioen? Gewoon parttime gaan werken kan ook!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laatste jaren voor hun pensioen iets rustiger aan te gaan doen. Parttime werken, meer vrije tijd, meer genieten. En op die manier een geleidelijke overgang naar pensioen.

Deeltijdpensioen

Het is mogelijk om deeltijd met pensioen te gaan. Dat is een combinatie van parttime gaan werken en deels je pensioen in laten gaan.

Lees alles over deeltijdpensioen in dit artikel.

Parttime werken

De basis van deeltijd pensioen is vaak dat je parttime gaat werken. Doordat je deeltijd gaat werken, wordt je inkomen lager. En dat lagere inkomen kun je opvangen door je pensioen voor een deel in te laten gaan.

Pensioen aanvulling is niet altijd nodig

Wij krijgen regelmatig verzoeken van mensen die deeltijd met pensioen willen gaan. Maar vaak blijkt dat de inkomensterugval gewoon opgevangen kan worden, zonder dat het pensioen in moet gaan. Dan is dus geen sprake van deeltijdpensioen, maar ga je gewoon deeltijd werken.

Inzicht in parttime werken

Alles begint met inzicht. Hoeveel heb je nodig en is je parttime salaris voldoende? In 2 stappen kun jij inzicht krijgen of je gewoon parttime kunt gaan werken, of dat je ook deeltijd pensioen nodig hebt.

Stap 1: Vaststellen hoeveel geld je exact nodig hebt. Dat kun je doen door deze checklist in te vullen.

Stap 2: Laat een netto berekening maken door je werkgever hoeveel netto salaris jij krijgt als je minder gaat werken.

Alleen wanneer blijkt dat er een tekort is kun je overwegen om een deel van je pensioen eerder in te laten gaan. En hoeveel pensioen moet er dan ingaan? Exact het bedrag dat je tekort komt!

Wanneer er geen tekort is, kun je gewoon parttime gaan werken!

print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *