Pensioenadvies en duurzame inzetbaarheid – video

We werken steeds langer door. Maar lang niet altijd gaat dat goed. Het komt dat regelmatig voor dat het voor mensen heel lastig is om maar steeds langer door te werken. Wij zien dan ook dat mensen te lang doorwerken. Te lang omdat het gewoon niet lukt. Maar ook te lang omdat men langer doorwerkt dan eigenlijk nodig is. Pensioenadvies is een oplossing om te zorgen dat mensen niet langer werken dan echt noodzakelijk is. Daarmee is pensioenadvies een belangrijk instrument voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Video over pensioenadvies en duurzame inzetbaarheid

Afgelopen week heb ik daar een korte video over opgenomen met de titel wanneer kun je met pensioen gaan?

Pensioen is ingewikkeld

Je krijgt pensioenen op verschillende momenten, AOW komt op weer een andere leeftijd. En daarnaast heb je misschien nog een lijfrente, eigen vermogen en misschien een eigen woning. Wanneer je dit goed in kaart brengt en slim plant, dan kan jij misschien wel eerder stoppen met werken dan je nu denkt. En daarmee voorkom je dat je langer werkt dan je eigenlijk zelf zou willen of kunnen.

Werkgevers doen er verstandig aan pensioenadvies te faciliteren

Mijn betoog in de video is dat het voor werkgevers interessant is om pensioenadvies voor werknemers te faciliteren. We zien dat het voor veel mensen lastig is om steeds maar langer door te werken met alle consequenties van dien. Een belangrijk instrument dat werkgevers kunnen inzetten is het faciliteren van pensioenadvies. Hiermee voorkom je dat werknemers die wel eerder kunnen stoppen met werken onnodig lang doorwerken.

Informeer je werkgever

Deel deze post of video met je werkgever en kijk of er bij jullie ook pensioenadvies wordt aangeboden via je werkgever. Als dat niet het geval is, laat je werkgever dan even contact met me opnemen. Wij hebben speciale arrangementen voor bedrijven ontwikkeld. En die arrangementen bestaan niet alleen uit pensioenadvies, maar ook eventueel pensioencoaching.

Foto:  Christina Morillo op Pexels

print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *