Shoppen met je pensioenkapitaal

Bij dit advies helpen wij jou om te shoppen met je pensioenkapitaal om een pensioen aan te kopen dat perfect aansluit bij jouw situatie. Shoppen kan ook als je een lijfrentekapitaal hebt. Wij helpen je dan bij de aankoop van de beste lijfrente-uitkering.

Hoogst mogelijke uitkering

Waar jij met je kapitaal een pensioen aankoopt, mag jij zelf weten. Het is verstandig om een goed marktvergelijk te maken, zodat je de hoogste mogelijke uitkering krijgt. Deze vergelijking maken wij voor jou en je krijgt een advies bij welke uitvoerder jij het beste je pensioen kunt aankopen.

En we regelen al het papierwerk

Uiteraard wordt ook de daadwerkelijke aankoop van je pensioen geregeld. We zorgen dat de juiste documenten bij de juiste instanties komen en wij controleren of alles vlekkeloos verloopt. Tot jij je eerste uitkering op je rekening hebt ontvangen.

Jij weet hoe je pensioen moet worden uitgekeerd

Om te kunnen shoppen is het belangrijk dat jij weet hoe jij je pensioen wilt laten uitkeren. Denk daarbij aan eerder of later stoppen met werken, een hoog/laag pensioen, uitruil van pensioen of uitkering van een deel van je pensioen ineens. En je kent de consequenties daarvan.

Heb je dat nog niet helemaal scherp in beeld of uitgewerkt, geen probleem. Wij kunnen dat voor jou volledig in beeld brengen en doorrekenen, waarbij we je ook adviseren. Hiervoor vragen wij een opslag op het tarief.

Of wil je variabel pensioen op basis van beleggingen?

Het is ook mogelijk om in het shoppen variabel pensioen mee te nemen. Dan koop je met je kapitaal een variabele pensioenuitkering aan gebaseerd op beleggingen. Wij gaan dan niet alleen kijken naar de hoogste uitkering, maar kijken ook naar welk product het beste aansluit bij jouw risicobereidheid. Ook hiervoor geldt een kleine opslag op het tarief.

Let op! Ben je geïnteresseerd bent in een variabel pensioen? Dan is het goed om te weten dat wij deze optie alleen voor je kunnen en mogen uitvoeren in combinatie met een pensioenadvies.

Voor mensen die pensioen moeten aankopen met hun kapitaal

Dit pensioenadvies wordt gekozen door mensen die pensioen moeten aankopen met hun pensioenkapitaal en graag willen shoppen om zo de meest optimale uitkering te krijgen. En door mensen die met hun lijfrentekapitaal een lijfrente moeten aankopen

En dit krijg je allemaal

Je krijgt van ons een intakegesprek, een uitgebreid adviesrapport met daarin een advies bij wie jij je uitkering het beste kunt aankopen. En dat advies bespreken we tijdens een adviesgesprek. En we begeleiden de daadwerkelijke aankoop van je pensioen of lijfrente-uitkering.

  • Online intakegesprek
  • Adviesrapport
  • Adviesgesprek op kantoor in Tilburg of online
  • Begeleiding aankoop
  • Prijs: € 898,-
  • De kosten voor shoppen zijn deels aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting als ‘kosten ter verwerving van de pensioen- of lijfrente-uitkeringen’

Wanneer je ook variabel pensioen wilt meenemen bij het shoppen, dan rekenen wij een opslag van € 499,-. Wanneer je zowel pensioen als lijfrente wilt shoppen, geldt een opslag van € 499,-. Voor het uitwerken van een pensioenplan in aanvulling op het shoppen vragen wij een opslag van € 799,-.