Pensioen advies

Heb jij behoefte aan meer inzicht in je pensioensituatie, aan ondersteuning als je met pensioen gaat of een uitgebreid pensioenadvies? Ik kan je helpen om jouw pensioenvraagstuk op te lossen.

Je kunt bij mij terecht voor:

 1. Hulp en uitleg bij pensioen aanvragen
 2. Hoe sta jij ervoor met je pensioen
 3. Berekening van verschillende scenario’s om op basis daarvan een goede keuze te kunnen maken
 4. Shoppen met je pensioenkapitaal of lijfrente
 5. RVU-advies
 6. Second opinion of controle van je pensioen
 7. ‘Bepaal je beste pensioen’ – sessie

Op deze pagina leg ik je uit hoe ik een advies aanpak, wat er voor nodig is en geef ik een indicatie van de kosten.

Pensioen zoals jij het wilt

Ik ben als partner en senior pensioenadviseur verbonden aan &Gommer Pensions Group. Samen met mijn team van adviseurs staan wij klaar voor jou onder het motto: Pensioen zoals jij het wilt!

bijnametpensioen.nl is een onafhankelijk platform en verstrekt informatie aan mensen die bijna met pensioen gaan. &Gommer Pensions Group is een adviesorganisatie en heeft een vergunning voor het geven van pensioenadvies vanuit de Autoriteit Financiële Markten.

Jouw wensen en uitgangspunten staan centraal. Al jouw gegevens worden zeer zorgvuldig behandeld. De adviezen zijn helder en worden op een aansprekende manier gecommuniceerd en spelen in op de nieuwste ontwikkelingen.


Kies het advies dat bij jou past

Niet iedere situatie of vraag is hetzelfde. Daarom hebben wij verschillende adviestrajecten. Onderstaand heb ik de verschillende opties voor je uitgewerkt. Kies het traject dat bij jou past, vul het aanmeldformulier in en wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met jou op.

Voor de adviestrajecten betaal je een vergoeding aan &Gommer Pensions Group. De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw exacte vraag en jouw behoefte. Onderstaand vind je de vaste prijzen die worden gerekend voor de verschillende vormen van advies. Je hebt daardoor geen verrassingen achteraf. Je weet exact waar je aan toe bent.


1. Hulp en uitleg bij pensioen aanvragen

Wij geven jou een uitgebreide toelichting op pensioen, hoe je met pensioen moet gaan en wie wat moet doen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de keuzes die jij moet maken waarbij je stap voor stap wordt meegenomen. Ook word je geadviseerd over het aanvragen van je pensioen en het doorgeven van alle keuzes.

 • Online adviesgesprek of op kantoor in Tilburg
 • Verslag van het gesprek wordt na afloop toegezonden
 • Prijs: € 399,-

2. Hoe sta jij ervoor met je pensioen

Wanneer je voor dit traject kiest krijg jij een uitgebreide financiële foto van jouw totale financiële situatie. Daarbij geven wij je inzicht in jouw pensioen, je AOW, eventuele andere verzekeringen en uitkeringen. En dat alles presenteren wij bruto én netto! Je krijgt van ons een uitgebreide rapportage met alle getallen overzichtelijk in een tabel en alle resultaten in eenvoudige grafieken.

 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport
 • Tabellen met berekeningen
 • Overzichtelijke grafieken
 • Adviesgesprek online of op kantoor in Tilburg
 • Prijs: € 898,-

3. Berekening van verschillende scenario’s om keuzes te kunnen maken

Wij berekenen verschillende scenario’s en laten op die manier de gevolgen van verschillende keuzes zien. Bij dit traject krijg jij dus een uitgebreide financiële foto van jouw totale financiële situatie in 2 tot 3 scenario’s. Daarbij geven wij inzicht in je pensioen, je AOW, eventuele andere verzekeringen en uitkeringen. En alles presenteren wij bruto én netto!

Je maakt als je met pensioen gaat financiële keuzes die de rest van je leven beïnvloeden. Dit pensioenadvies wordt vaak gekozen wanneer mensen eerder met pensioen willen gaan. Hiermee zorg jij ervoor dat jouw pensioen perfect aansluit bij al je wensen en behoeftes.

Je krijgt van ons uitgebreide rapportages met alle getallen overzichtelijk in een tabel en alle resultaten in eenvoudige grafieken.

 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport
 • Tabellen met berekeningen
 • Overzichtelijke grafieken
 • Online adviesgesprek of op kantoor in Tilburg
 • Prijs: € 1199,-

Wil je meer scenario’s? Geen probleem. Wij kunnen oneindig veel scenario’s doorrekenen voor jou. Indien je meer scenario’s doorgerekend wilt hebben, rekenen wij een opslag per extra scenario van € 199,-.


4. Shoppen met je pensioenkapitaal

Wanneer je een beschikbare premieregeling hebt, dan bouw je een kapitaal op waarmee je pensioen moet aankopen. Waar je dat pensioen aankoopt, mag jij zelf weten. Het is verstandig om een goed marktvergelijk te maken, zodat je de hoogste mogelijke uitkering krijgt. De vergelijking wordt voor jou gemaakt en je krijgt een advies bij welke uitvoerder jij het beste je pensioen kunt aankopen. Uiteraard wordt ook de daadwerkelijke aankoop van je pensioen geregeld. Wist je overigens dat wanneer je wilt gaan shoppen, je altijd een pensioenadviseur in de arm moet nemen?

Het is ook mogelijk om in het shoppen variabel pensioen mee te nemen. Dan koop je met je kapitaal een variabele pensioenuitkering aan gebaseerd op beleggingen. Wij gaan dan niet alleen kijken naar de hoogste uitkering, maar kijken ook naar welk product het beste aansluit bij jouw risicobereidheid.

Je kunt ook shoppen met je lijfrentekapitaal. Ook die kunnen wij meenemen bij het advies.

Wanneer jij een compleet uitgewerkt pensioenplan hebt, kunnen wij op basis daarvan voor jou gaan shoppen. Heb je dat plan nog niet volledig uitgewerkt, dan kunnen wij dat voor jou verzorgen.

 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport
 • Online adviesgesprek of op kantoor in Tilburg
 • Prijs: € 898,-

Wanneer je ook variabel pensioen wilt meenemen bij het shoppen, rekenen wij een opslag van € 499,-. Wanneer je naast je pensioen ook met je lijfrente wilt shoppen, vragen wij een opslag van € 499,-. Voor het uitwerken van het plan vragen wij een opslag van € 499,-. Ook kun je meerdere scenario’s door ons laten berekenen. Voor elk extra scenario vragen wij een opslag van € 219,-.


5. RVU-advies

Wanneer jij gebruik wilt maken van de RVU-regeling heb je in principe recht op pensioenadvies. Je stopt eerder met werken, je pensioenopbouw stopt eerder en je spreekt waarschijnlijk je pensioen of privévermogen aan om de periode tot de AOW-leeftijd te overbruggen. Wij brengen voor jou in kaart wat de gevolgen voor jou zijn gedurende alle fasen van je pensioen. Zowel bruto als netto.

Je krijgt van ons uitgebreide rapportages met alle getallen overzichtelijk in een tabel en alle resultaten in eenvoudige grafieken.

 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport
 • Tabellen met berekeningen
 • Overzichtelijke grafieken
 • Online adviesgesprek of op kantoor in Tilburg
 • Prijs: € 898,-

6. Second opinion of controle van je pensioen

Heb jij een advies of berekening gekregen en twijfel je aan de juistheid daarvan? Of wil je jouw pensioen door ons laten controleren? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met je mee. Een second opinion of controle kan al vanaf € 499,-.

Hoeveel tijd wij besteden aan een second opinion of advies hangt sterk af van de situatie, de exacte vraag, de complexiteit en compleetheid van de gegevens. Op basis van jouw specifieke situatie maken wij altijd eerst een offerte.

 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport
 • Prijs: vanaf € 499,-

7. ‘Bepaal je beste pensioen’ – sessie

Jij levert alle gegevens aan die van jou nodig hebben, waarna wij de sessie voorbereiden. We plannen een afspraak bij ons op kantoor of online via Teams. Tijdens deze sessie bespreken we samen al jouw wensen en doelen en passen de berekening aan net zolang tot we op het voor jou perfecte scenario zitten. Jij kijkt mee in de berekening dus je ziet steeds het effect van de aanpassingen. Na afloop sturen wij je een samenvatting van de berekening in een overzichtelijke tabel met duidelijke grafieken.

 • Online adviesgesprek of op kantoor in Tilburg
 • Samenvatting berekening
 • Prijs: vanaf € 898,-

Bedrijven

Wij spreken ook regelmatig arrangementen af met bedrijven. Hiervoor gelden afwijkende voorwaarden en tarieven. Wil je hier meer over weten, kijk dan hier.


Wat mensen over mij zeggen

Ik had de uitkomst van dit pensioenadvies niet verwacht. Ik kan gewoon veel eerder met pensioen dan ik zelf had bedacht. Dit is echt een enorme meevaller. Jan, bedankt voor je advies.

Saskia

Via mijn werkgever ben ik in contact gekomen met Jan van Harten. Jan stelde een plan van aanpak op om onze financiële situatie na het beëindigen van onze actieve werkzame periode inzichtelijk te maken. Met alle persoonlijke informatie die wij aanleverden zijn door Jan verschillende en duidelijke overzichten vervaardigd waarop wij goed konden zien en zelf konden kiezen hoe onze uitgaven en inkomsten er na onze pensionering uit zouden gaan zien. Hierbij is door Jan extra rekening gehouden met onze leefwijze en wensen maar ook met alle van belang zijnde fiscale aspecten en mogelijkheden die de pensioenverzekeraars en fondsen bieden. Wij zijn zeer tevreden over Jan zijn aangedragen adviezen.

Paul

Het adviestraject

Bij een adviestraject staan altijd de volgende punten centraal:

 1. Wat wil jij? Concreet gaat het om jouw wensen en je doelen
 2. Wat mag en kan? Op basis van de wet en welke producten zijn er beschikbaar
 3. Wat is fiscaal het gunstigst?
 4. Maar niet alles wat kan en mag is ook het beste, dus tenslotte wordt gezocht naar de meest ‘slimme’ oplossing die exact aansluit bij jouw wensen en doelen.

Het proces dat wordt doorlopen is globaal als volgt:

 • Je ontvangt eerst een mail met daarin het verzoek om gegevens aan te leveren
 • Daarna beoordelen wij de gegevens
 • Vervolgens plannen wij een eerste gesprek / online intake: een gesprek om je exacte wensen en uitgangspunten te bespreken
 • Dan maken wij berekeningen en werken het advies uit in een schriftelijke rapportage
 • Tenslotte plannen wij een online afspraak om het advies te bespreken

Het intake- en adviesgesprek is online. Wij sturen je een uitnodiging via Teams en jij kunt dan aan het gesprek deelnemen vanaf je eigen computer. Wil je graag een fysieke afspraak? Dat kan uiteraard ook op het kantoor van &Gommer Pensions Group in Tilburg.

Om je goed voor te bereiden op het advies kun je alvast de volgende artikelen doornemen:
Hoe ga je goed voorbereid naar een pensioenadviesgesprek?
Hoeveel pensioen heb jij nodig? Check je uitgaven

Wist je dat wanneer jij niet alle gegevens compleet hebt, wij die ook voor jou kunnen opvragen? Wij sturen je dan een machtiging die jij ondertekend moet retourneren. Met die machtiging kunnen wij bij de uitvoeder alles opvragen wat wij nodig hebben voor het advies. Makkelijk toch?

Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, dan vragen wij een vergoeding van € 199,- per ingevulde machtiging.