Pensioencoaching

Als je met pensioen gaat verandert er veel in je leven. Als pensioencoach kan ik je helpen om je voor te bereiden op een nieuwe levensfase. Je kunt gecoacht worden bij het vinden van nieuwe doelen, het aanbrengen van structuur, of bij het vinden van je passie en je missie.

Je kunt kiezen uit een pensioencoaching traject van 2 keer 2 uur wandelcoaching of een pensioencoaching-arrangement. Dat is een aaneengesloten traject van 2 keer 2 uur wandelcoaching inclusief overnachting en ontbijt.

Op deze pagina leg ik je uit hoe ik pensioencoaching aanpak en geef ik een indicatie van de kosten.


Is pensioencoaching iets voor jou

Wanneer je bijna met pensioen gaat, verandert er veel in jouw leven. Je kunt met verschillende vragen geconfronteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen. Hoe kan ik de overgang van werk naar pensioen soepel laten verlopen (verandering)? Mijn werk valt weg, ik raak mezelf een beetje kwijt, wat nu (identiteit)? Mijn partner en ik zitten ineens dag en nacht op elkaars lip, hoe kunnen we hier goed mee omgaan? Hoe vul ik mijn dagen op een zinvolle manier (zingeving)? Ik ben op zoek naar nieuwe doelen in mijn leven, hoe pak ik dat aan? Mijn werkritme valt weg, hoe kom ik aan een nieuw ritme? Iedereen verwacht dat ik ineens tijd heb om altijd voor iedereen klaar te staan, hoe stel ik duidelijke grenzen?

Ook als jij nog een tijdje doorwerkt, dan kun je tegen vragen aanlopen. Zeker als je werk je wat zwaar begint te vallen, dan kan het zinvol zijn om met een coach te kijken op welke manier jij nog het beste kunt halen uit de periode dat je nog doorwerkt.

Pensioencoaching

Herken jij je in een van de bovenstaande vragen, dan kan ik je misschien helpen. Ik ben pensioencoach en wandelcoach bij ReFind Coaching. Ik coach vrouwen en mannen die (bijna) met pensioen gaan of nog even doorwerken. Je kunt je individueel laten coachen, maar wanneer je een partner hebt is het ook mogelijk om je samen te laten coachen.

Ieder traject begint met een online/telefonisch intakegesprek. Het doel van de intake is om kennis te maken en vast te stellen waar je precies hulp bij nodig hebt. Aan de hand van het intakegesprek stel ik dan een concreet plan op voor het vervolg. Ik werk altijd volgens een vast model, waarbij er snel inzicht komt in de problematiek.

Kies hieronder de pensioencoaching die bij jou past.


1. Pensioencoaching traject

Een pensioencoaching traject begint met een online/telefonische intake. Verder bestaat het traject uit een twee uur durende wandelcoachsessie op dag 1. Op dag 2, wat niet per se de volgende dag hoeft te zijn, ronden we het traject af met weer een twee uur durende wandelcoachsessie. Tussen de sessies door werk jij aan een reflectieopdracht. Je kunt een pensioencoaching traject ook samen met je partner volgen.

 • Online intakegesprek
 • 2 keer een wandelcoachsessie van 2 uur (op verschillende dagen)
 • Reflectieopdracht
 • Prijs € 475,-
 • De toeslag voor een partner € 179,-

2. Pensioencoaching-arrangement

Je kunt ook kiezen voor pensioencoaching-arrangement. Dat is een pensioencoaching traject van 2 keer 2 uur inclusief overnachting en ontbijt. Het arrangement begint met een online/telefonische intake. Het arrangement bestaat verder uit een twee uur durende wandelcoachsessie in de middag op dag 1. Na deze sessie kun je inchecken bij een van de B&B’s of hotels die wij voor jou hebben geselecteerd. De volgende ochtend na het ontbijt ronden we het traject af met weer een twee uur durende wandelcoachsessie.

Het arrangement is inclusief coaching, overnachting en ontbijt. Het diner is niet inbegrepen. Wil je het arrangement samen met je partner volgen, dan is dat ook mogelijk.

 • Online intakegesprek
 • 2 keer een wandelcoachsessie van 2 uur op twee aaneengesloten dagen
 • Reflectieopdracht
 • Overnachting met ontbijt
 • Prijs € 695,-
 • De toeslag voor een partner € 199,-

Bedrijven

Wij spreken ook regelmatig arrangementen af met bedrijven. Hiervoor gelden afwijkende voorwaarden en tarieven. Wil je hier meer over weten, kijk dan hier.


Wat mensen over mij zeggen

Ik heb lange tijd het gevoel gehad dat ik een puzzelstukje miste. Hierdoor stagneerde ik. Jij hebt mij geholpen dat ontbrekende puzzelstukje te vinden, waardoor ik zelf weer verder kan met het afmaken van mijn levenspuzzel

Margot

Hanneke heeft mij echt geholpen om overzicht en structuur te krijgen in mijn gedachten. Dat heeft mij veel rust gegeven, waardoor ik met een veel prettiger en geruster gevoel met pensioen ga.

Loes

Wandelcoaching in de natuur

Ik coach door middel van wandelcoaching in de natuur. De natuur heeft een positieve bijdrage op je ontspanning en het verruimt je geest. Door middel van wandelcoaching kun je op een prettige en gezonde manier aan de slag met jouw coachvraagstuk.

Je komt op schitterende plekken, waar je misschien nog niet eerder bent geweest. Ik heb inmiddels een flinke verzameling met mooie plekjes en wandelroutes, dus er is keuze genoeg.

Weersomstandigheden

Wandelcoaching vind plaats in de natuur en we verzamelen op een vooraf afgesproken plek. Deze plekken liggen 10 tot 15 kilometer van het centrum van Best. Bij regen of sneeuw gaan de wandelsessies gewoon door. Alleen bij onweer en weercode oranje of rood zullen we de afspraak verzetten.

Andere locatie

Het is mogelijk om de pensioencoaching traject elders in het land af te spreken. Dan vraag ik een extra vergoeding voor de reiskosten en tijd van € 0,49 per kilometer. Ik heb op verschillende plekken in Nederland wandelingen gemaakt, dus ook elders in het land weet ik genoeg plekken om samen te wandelen.