Het RVU bedrag 2024 bruto en netto vind je hier

Elk jaar wordt de hoogte van de maximale RVU-uitkering aangepast. Het maximum bedrag 2024 is € 2.182,- bruto per maand. In deze blog vind je alles wat je moet weten over het maximum RVU bedrag 2024, de uitkeringen in 2024 en alle bruto en netto bedragen.

RVU bedrag 2024 per maand

Het RVU bedrag 2024 is maximaal € 2.182,- bruto per maand. Vorig jaar was dat € 2.037,-. Een toename van 7,12%.

Wanneer je gebruik maakt van de loonheffingskorting, bedraagt de netto uitkering ongeveer € 1.540,- per maand, zonder loonheffingskorting is dat € 1.259,- netto per maand.

Uitbetalen uitkering ineens RVU bedrag 2024

Het is ook mogelijk om de RVU ineens te laten uitbetalen. Het RVU-bedrag bedraagt maximaal € 26.184,- per jaar. Uitgaande van de maximale duur van 3 jaar bedraagt dan de maximale uitkering € 78.552,-.

Vroegste ingangsdatum RVU in 2024

De RVU-uitkering mag maximaal 36 maanden worden uitgekeerd. De AOW-leeftijd over 3 jaar is 67 jaar. Dat betekent dat je de RVU-uitkering niet eerder mag laten ingaan dan de datum waarop je 64 jaar wordt.

Als je al een uitkering krijgt

Het maximale RVU bedrag is per 1 januari 2024 verhoogd naar € 2.182,-. Als je nu al een uitkering krijgt betekent dat niet automatisch dat jouw uitkering ook wordt verhoogd. Dat hangt af van de afspraken die jij hebt gemaakt toen je de RVU-uitkering kreeg. Als jij het oude bedrag hebt afgesproken en verder niets over een verhoging, dan kun je ervan uitgaan dat jouw uitkering niet wordt verhoogd. Wanneer de afspraak is dat jouw uitkering ieder jaar aanpast aan het maximale RVU-bedrag, dan krijg jij per 1 januari 2024 een verhoging tot het nieuwe bedrag van € 2.182,-.

Wanneer jij eerder een uitkering ineens hebt ontvangen, dan heeft deze verhoging uiteraard geen invloed op het bedrag dat jij hebt gekregen.

Lees ook:
15 blogs, alles wat je moet weten over de RVU

RVU-drempelvrijstelling

De RVU-drempelvrijstelling is in het leven geroepen om eerder stoppen met werken makkelijker te maken. Een werkgever is om deze manier sneller bereid om je eerder te laten stoppen met werken. Wanneer een werkgever een regeling afspreekt om je vervroegd te laten stoppen met werken, moet over die regeling een ‘boete’ worden betaald door de werkgever. Wanneer de afgesproken regeling onder de drempelvrijstelling van € 2.182,- per maand blijft en maximaal 36 maanden bedraagt, dan geldt de ‘boete’ niet. Dus deze regeling maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om je vervroegd te laten uittreden. Ik gebruik het woord ‘boete’ omdat het zo in de volksmond wordt genoemd. Maar eigenlijk is het geen boete. Het is eigenlijk gewoon belasting, of beter gezegd, eindheffing, die de werkgever moet betalen.

Aanvulling pensioen

Als jij in aanmerking komt voor een RVU-uitkering, laat je dan voordat je daadwerkelijk stopt met werken eerst goed adviseren. Wat is het beste in jouw situatie en welke consequenties dat heeft het voor jouw toekomstige pensioen, dat moet je eerst goed in kaart brengen. Wil je daar hulp bij, klik dan op onderstaande button en kijk bij RVU-advies. Wie weet spreken wij elkaar binnenkort tijdens een adviesgesprek!

Foto: – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

 1. Beste Jan, mijn werkgever wil alleen in één keer uitkeren. Zijn er nog mogelijkheden om dit fiscaal minder onaantrekkelijk te maken? (Nb het gaat in in juli 2024).

  1. Je kan kijken of het via de ‘pensioen-route’ zou kunnen. Dus dan kijk je of je ruimte hebt om extra storting te doen in pensioen. Vervolgens stort je werkgever het als pensioenpremie (moet je wel een goede VSO opstellen) en dan laat jij het vanuit je pensioen als overbrugging uitkeren.
   Deze route is wel omslachtig maar kan dus wel een voordeel opleveren.

 2. Niet dat ik het niet vertrouw, maar ik zoek me wezenloos naar een officiële overheidsbron die dit bevestigt, maar tot nu heb ik nog niks gevonden.

 3. Ik kan in februari 2025 gebruik maken van de RVU regeling. Dat is 2 jaar voor mijn AOW gerechtigde leeftijd. Is het ook mogelijk om pas een jaar later in februari 2026 gebruik te maken van de regeling?
  Of moet je er gebruik van maken voor 31 december 2025 omdat de regeling daarna stopt?

   1. Hallo Jan, RVU aanvragen moet 6 maanden van te voren via je werkgever worden aangevraagd. Dit betekent dus dat je dit uiterlijk 31 juni 2025 moet hebben geregeld begrijp ik hieruit.

 4. Even een vraagje zou jij er achter kunnen komen wat mijn RVU regeling uitkering netto is zonder loonheffingskorting
  Mijn bruto salaris is voor 24 uur 2118 euro zonder vakantie geld en eindejaars uitkering.

  Ik wil namelijk weten of mijn werkgever de juiste gegevens aanvraagt

  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groet,

  Ger van Hulten

 5. Gmorgen

  De inkomsten zijn dan dus 2182×12=26184+8% vakantiegeld?=28278? Geld wat ik uitgekeerd krijg uit mijn UPO rekening wordt dat ook gezien als inkomsten?
  G Duindam

 6. de RVU regeling loopt tot 31 december 2025 en het is nog niet duidelijk of het verleng wordt.
  helaas val ik net buiten de boot. 18 december 2026.
  ook als deze RVU regeling niet wordt verlengd, is het dan toch mogelijk om met je werkgever een individuele RVU regeling af te spreken?

 7. Goedemorgen,

  Ik ga binnenkort deelnemen aan RVU dit is geregeld in mijn CAO.
  Ik werk 63%. Dat zal(denk ik) betekenen dat ik 63% van bruto RVU ga ontvangen. Klopt het dat ik dan bereken: 63% van 2184= 1375 bruto en dat ik daar netto 1073 per maand aan ga overhouden?

   1. Wat bedoel je daarmee?

    Ik werk in CAO klein metaal.

    Kun je aangeven of dan mijn berekening klopt?

    Alvast bedankt

    Petra

     1. Zou je kunnen narekenen of het klopt wat ik netto dan per maand ontvang?