Zoek jij een individueel Pensioen inzicht traject of cursus?

Je voorbereiden op je pensioen is niet alleen belangrijk op financieel gebied, maar ook op mentaal gebied. Een pensioen inzicht cursus kan je helpen bij de mentale voorbereiding op je pensioen. Maar niet iedereen wil dat doen in een groepssessie. Veel mensen zijn op zoek naar een pensioen inzicht traject wat je individueel kan doen. In deze blog lees je meer over hoe je individueel kan profiteren van een pensioen inzicht traject of cursus. De focus in de cursus ligt op de mentale kant van pensionering.

Individueel pensioen inzicht traject of cursus

Wij bieden individuele pensioen inzicht trajecten. En die bieden wij aan in verschillende varianten. Je kunt ervoor kiezen om een traject alleen te doen of samen met je partner. Ook kun je kiezen voor losse dagdelen verspreid over meerdere dagen of juist aaneengesloten inclusief overnachting. En als je wilt kan het ook gecombineerd worden met financieel advies. Omdat het een individueel pensioen inzicht traject is, is het op maat gemaakt voor jou en sluit perfect aan op jouw eigen vragen, wensen, doelen.

Individueel

Een individueel traject gaat alleen over jezelf. Hierdoor kost het minder tijd, is het specifieker en sluit het, ook als je minder een groepsmens bent, goed aan bij jouw wensen.

Inhoud van het pensioen inzicht traject

Tijdens het traject gaan we onder andere in op de werking van het brein in nieuwe levensveranderende situaties. We gaan in op jouw persoonlijke vragen en blikken terug op je levensloop. Van daaruit gaan we nadenken over hoe jouw ideale pensioen er uit ziet en kijken we wat er nodig is om jouw gewenste idee over pensioen te realiseren.

Een ander belangrijk aspect waar we op inzoomen is het loskomen van en afscheid nemen van je werk om ook weer vooruit te kijken naar jouw talenten en passies. En dat alles wordt bekeken vanuit jouw eigen waarden en doelen.

Hoe ziet het traject eruit?

 • We beginnen altijd met een online intakegesprek. Tijdens dat gesprek maken we kennis, bespreken we het traject en gaan we alvast de belangrijkste vragen en doelen formuleren.
 • Vervolgens zal het traject bestaan uit twee keer een wandelcoachsessie van 2 uur. Deze kunnen op verschillende dagen plaatsvinden, of aansluitend met een overnachting ertussen.
 • Tijdens de wandelingen krijg je verschillende (reflectie)opdrachten om tussen de sessie door mee aan de slag te gaan.

Trainingsbudget

Een pensioen inzicht traject bevat leer- en opleidingselementen en komt bij veel werkgevers in aanmerking voor vergoeding.

Combinatie met pensioenadvies

Een traject kan heel goed worden gecombineerd met financieel pensioenadvies. Dan ben je niet alleen mentaal, maar ook financieel en praktisch goed voorbereid.

Foto: Rachel Claire – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Beste lezer,
  Ik ben zelf wat zaken op een rij aan het zetten met betrekking tot mijn pensioen. Ik gebruik hiervoor de pensioenplanners van het pensioenfonds van mijn vrouw en mijzelf. Beide fondsen weten wie de respectievelijke partners zijn en houden daar dus rekening mee in hun berekeningen. Nu vraag ik mij af of ik de uitkomsten van de planners, dus twee maal de som van pensioen en aow weergeven als netto maandinkomen domweg bij elkaar op mag tellen of dat een te eenvoudige benadering is?

  1. Beste Evert,
   Voor mijn man rekenen we met de pensioenplanner van het ABP, hier kunnen we zelfs mijn gegevens er bij invoeren (bruto of netto). En dat klopt inderdaad, de uitkomsten van netto pensioen en AOW van beide partners worden bij elkaar opgeteld.
   Toevallig zit ik zelf ook bij het ABP en andersom klopt het ook.