NabestaandenBox, laat alles goed verzorgd achter

Heb jij er wel eens bij stilgestaan wat nabestaanden allemaal moeten regelen als je komt te overlijden? Om nabestaanden niet met een enorme zoekplaat achter te laten, is het belangrijk om alles goed te documenteren en vast te leggen. En dan heb ik het niet alleen over je testament, maar met name over de praktische informatie. Ik vond een handig hulpmiddel, de NabestaandenBox. De NabestaandenBox is een programma waarmee jij een document opstelt, zodat jouw nabestaanden alles kunnen vinden.

Zorg voor een goede documentatie

Om te zorgen dat jij je nabestaanden niet met een zoekplaatje achter laat is het belangrijk om je gegevens goed te documenteren. Denk daarbij aan personen die geïnformeerd moeten worden, werkgevers en uitkeringsinstanties, je woning, verzekeringen, abonnementen, inloggegevens en noem maar op.

De NabestaandenBox

Ik heb de NabestaandenBox bekeken. Dit is een computerprogramma dat je helpt om een compleet document op te stellen. Je installeert het programma op je computer, je vult alles in en slaat alles op. Het is ook mogelijk om het document uit te printen.

Er wordt niets in de cloud opgeslagen, maar altijd op je eigen computer. Je deelt al je gevoelige en persoonlijke informatie dus niet met derden.

Nadat je alles hebt ingevuld informeer je een of meerdere personen dat jij de NabestaandenBox hebt ingevuld en waar alles te vinden is.

Wat leg je allemaal vast

  • Familie en andere belangrijke contacten
  • Al je gegevens over je inkomen zoals uitkeringen en eventueel werk
  • Je bankzaken en verzekeringen
  • Je woning en je auto
  • Abonnementen en lidmaatschappen
  • Inloggegevens voor bijvoorbeeld je social media accounts
  • Je wilsverklaringen en uitvaartwensen

Wat vind ik van de NabestaandenBox

Het programma downloaden en installeren werkt eenvoudig. Vervolgens leidt het programma je op een duidelijke manier door alle onderwerpen en vragen heen. Omdat je een compleet document opstelt, is het wel veel wat je moet invullen. Maar je kunt tussentijds stoppen en ook stappen overslaan, zodat je op een later moment daar weer mee verder kan. Het programma slaat alles tussentijds op, dus je raakt niet snel iets kwijt. Ik mis alleen een helpfunctie in het programma. Veel vragen spreken voor zich, maar sommige vragen kunnen wel wat extra toelichting gebruiken, maar die is niet aanwezig.

Er zitten handige checklisten in. Zo kun je zelf checken of je alle stappen goed hebt doorlopen. Er zit ook een checklist in voor de nabestaanden, zodat zij direct aan de slag kunnen met alle informatie die jij hebt vastgelegd

Ik vind de NabestaandenBox een bijzonder handig hulpmiddel, waarmee je een compleet document opstelt, zodat jouw nabestaanden alles kunnen vinden.

Meer informatie over de NabestaandenBox vind je hier.

Foto: Elina Fairytail – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *