Wat kost een pensioen adviseur?

Als jij vragen hebt over je pensioen, of je komt er niet helemaal uit met je pensioenaanvraag. Of je twijfelt over de keuzes die je moet maken op de pensioendatum. Dan kun je pensioen adviseur inschakelen. Een pensioen adviseur maakt voor jou dan een financiële foto. Maar wat kost een pensioen adviseur?

Wat kost een pensioen adviseur?

als je bijna met pensioen gaat en pensioenadvies wilt, kost een pensioen adviseur € 849,- inclusief btw. Je krijgt dan een financiële foto.

Wat is een financiële foto?

Daarbij krijg je een volledige uitleg, berekeningen van je totale pensioen, zowel bruto als netto. En dat alles inclusief je volledige financiële situatie, zoals je spaargeld, een eventuele eigen woning en ook inclusief het pensioen van je partner.

Wil je uitgebreid advies?

Als je met pensioen gaat is er veel te kiezen. Steeds meer mensen willen dan ook verschillende opties uitgewerkt zien. Dus niet éAls jij meerdere opties uitgewerkt wilt hebben, dan kost een pensioen adviseur € 1.099,-. Wanneer je voor deze optie kiest, dan worden er meerdere scenario’s met jou besproken en die worden dan volledig voor je uitwerkt. Je krijgt ook dan een volledige uitleg, en meerdere berekeningen van je totale pensioen, zowel bruto als netto. En dat alles inclusief je volledige financiële situatie, zoals je spaargeld, een eventuele eigen woning en ook inclusief het pensioen van je partner. Op die manier kun jij het scenario kiezen dat het beste bij jou past.

Verdien je de kosten van een pensioen adviseur terug?

Je loopt het risico dat je pensioen uiteindelijk niet helemaal aansluit op jouw wensen en doelen na je pensioen. Je loopt het risico dat je na je pensioen toch maandelijks geld tekort komt. Wil jij na je pensioen gedwongen weer gaan bijverdienen? Of altijd moeten bezuinigen? Of toch maar noodgedwongen anders gaan wonen?

Door vooraf een pensioen advies te vragen weet jij exact waar je aan toe bent in alle fasen van je pensioen. Dan weet je precies hoeveel jij netto te besteden hebt en of dat genoeg is. En wanneer het niet helemaal past, kun jij keuzes bijstellen. En dat doe je voordat je pensioen is ingegaan. Want als het eenmaal is ingegaan, kun je niets meer aanpassen.

Werkgever betaalt?

Steeds meer werkgevers betalen pensioenadvies voor hun oudere werknemers. Steeds meer oudere werknemers hebben in de laatste jaren voor hun pensioen recht op 1 of 2 keer een pensioen advies. Het recht op pensioenadvies staat ook steeds vaker cao’s. Onder dit artikel vind je een aantal cao’s waarin pensioenadvies is opgenomen. En staat het niet in de cao, dan is het voor werkgevers uiteraard gewoon mogelijk om pensioenadvies te betalen. Wij hebben met veel werkgevers inmiddels afspraken gemaakt over pensioenadvies voor hun werknemers.

Foto: Andrea Piacquadio op Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *