Werkgever betaalt pensioenadvies

Het komt steeds vaker voor dat een werkgever betaalt voor pensioenadvies voor hun werknemers. Niet iedereen weet dit en veel werknemers laten daardoor vaak mogelijkheden liggen. Een werkgever betaalt pensioenadvies vanuit goed werkgeverschap en de zorgplicht voor werknemers.

Waarom betalen werkgevers voor pensioenadvies van werknemers?

Pensioen is de afgelopen jaren steeds individueler geworden en dat zal de komende jaren nog verder toenemen. Je kunt je pensioen helemaal aanpassen op jouw wensen en behoeften. Maar hoe doe je dat en wat zijn de consequenties van alle keuzes. En het zijn nogal wat keuzes. Je kunt de pensioendatum kiezen, hoog/laag, afkoop, uitruil en vast of variabel. Dat zijn 5 keuzes en dat geeft in totaal 120 mogelijke combinaties. Maar iedere keuze heeft in zichzelf ook verschillende opties. Dus het werkelijke aantal combinaties dat je kunt maken is uiteindelijk een veelvoud van 120.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde die er voor zorgt dat jij, wanneer je stopt met werken, verzekerd bent van een inkomen. Daar zorgen werkgevers voor. Maar doordat je steeds meer kunt kiezen, bestaat ook de kans dat jij verkeerde keuzes maakt. En eenmaal gekozen kun je het na pensionering niet meer aanpassen. Dus werkgevers zien hier in toenemende mate een rol voor zichzelf. Het is niet alleen belangrijk dat jij een goed pensioen opbouwt, maar het is net zo belangrijk dat jij het pensioen op een goede manier tot uitkering laat komen.

Cao afspraken werkgever betaalt pensioenadvies

In een toenemend aantal cao’s zijn afspraken gemaakt over pensioenadvies. De werkgever betaalt dan pensioenadvies tot een bepaald maximum bedrag. In cao’s wordt het verschillend genoemd. Zo staat er dat je recht hebt op pensioenadvies, of financieel advies of een financiële foto of scan. Het bedrag dat is vaak gemaximeerd en er is een leeftijdsgrens gesteld, vaak vanaf een jaar of 55 tot 60.

Advies vouchers of arrangementen pensioenadvies

Wanneer het niet in de cao staat, dan betekent dat niet dat jij geen recht het op pensioenadvies. Veel werkgevers stellen adviesvouchers ter beschikking of hebben een arrangement met een pensioenadviseur afgesproken waar werknemers gebruik van mogen maken.

Wat als er geen afspraken zijn?

Wanneer er geen afspraken zijn gemaakt over de vergoeding van pensioenadvies, kun je toch altijd vragen of je werkgever bereid is de kosten van jouw pensioenadvies te betalen. Ook kun je bij je ondernemingsraad informeren. Zij zijn de aangewezen partij om dit soort afspraken te maken met de werkgever.

Meer weten over pensioenadvies

Wil je meer weten over pensioenadvies of de mogelijkheden van een arrangement voor jullie bedrijf, klik dan op onderstaande button. Wij geven vanuit &Gommer Pensions Group pensioenadvies en doen dat ook voor werkgevers. Wij hebben met een groot aantal bedrijven afspraken gemaakt om hun werknemers te adviseren. Wist je dat onze adviezen gemiddeld met een 9,2 worden beoordeeld?

Foto: Anna Shvets op Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *