Zonde als je kennis en ervaring op de bank zit

Als jij straks met pensioen gaat, dan gaat niet alleen jij met pensioen. Maar ook jouw kennis en ervaring gaat met pensioen. Vind je dat niet zonde? Heb je er al eens over nagedacht om die te blijven inzetten in een coachende of adviserende rol?

Veel kennis en ervaring

Het is logisch dat iemand die met pensioen gaat, veel kennis en ervaring heeft. De meeste mensen die met pensioen gaan hebben 40 jaar of soms zelfs langer gewerkt. Dat is een enorme schat aan kennis gecombineerd met jarenlange ervaring.

Er gaat veel verloren

Als jij met pensioen gaat, dan gaat er veel van die kennis en ervaring verloren. Je zult ongetwijfeld veel overdragen aan je jongere collega’s, maar als jij straks niet meer aanwezig bent op het werk, dan wordt er toch een deel van die kostbare kennis niet meer benut.

Zet je kennis en ervaring in na je pensioen

Heb je er al over nagedacht om jouw ervaring in te zetten na je pensioen? Dat jij bijvoorbeeld een rol krijgt als coach of adviseur voor de jongere generatie?

Het mes snijdt aan twee kanten

Wanneer je dat doet, dan snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant gaat er geen kostbare kennis verloren. En is het aan de andere kant ook nog goed voor jezelf. Ik heb al eerder geschreven hoe belangrijk het is om, ook na je pensionering, jezelf mentaal te blijven uitdagen. En niet alleen uitdagen door het oplossen van puzzels, maar door een opdracht te hebben die voor jou reden genoeg is om je bed voor uit te komen.

In mijn pensioencoach praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die deze ambitie hebben. Ze hebben een passie voor hun vak en het bedrijf en voor hun jongere collega’s. Hoe mooi is het als je op die manier nog een toegevoegde waarde kan hebben. Ik kan dat als pensioencoach alleen maar aanmoedigen.

Foto: Kampus Production

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *