Doelen stellen voorkomt dat je het druk krijgt

Wanneer je met pensioen bent, dan is druk zijn niet het eerste waar je aan denkt. Maar toch kan het zomaar voorkomen dat je straks heel druk bent. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het ontbreken van duidelijke doelen kan er in belangrijke mate voor zorgen dat je extra druk bent. Doelen stellen is belangrijk, ook als je met pensioen bent.

Druk zijn

Wanneer je voor je pensioen staat, dan verwacht je niet dat je het straks druk gaat krijgen. Toch blijkt in de praktijk dat veel gepensioneerden ‘druk’ zijn met van alles en nog wat. En door die drukte komen ze vaak niet toe aan de dingen die ze graag zouden willen doen.

Druk zijn hoort voor veel mensen een beetje bij werken. Je agenda zit goed vol met werk, je hebt privé de nodige afspraken en verplichtingen. En misschien ben je daarnaast nog maatschappelijk of sociaal betrokken en actief. Kortom, een druk leven.

De succesfactor

Maar dat drukke leven wordt vaak niet als druk ervaren. Hoe kan dat?

Een belangrijke succesfactor is het hebben van doelen. Concrete, heldere doelen. Uit een onderzoek onder uiterst succesvolle zakenmensen is gebleken dat een succesfactor voor hen een goede time management is. Maar wanneer daar dieper op wordt ingezoomd, dan blijkt dat niet de oorzaak van het succes te zijn, maar weer het gevolg van een diepere factor. En dat is het hebben van doelen.

Doelen stellen

Door doelen te stellen en die heel concreet na te streven ontstaat focus. En wanneer je met focus werkt aan het bereiken van doelen, dan ga je automatisch meer efficiënt met je tijd om.

Ook wanneer je met pensioen gaat is het belangrijk om voor jezelf doelen te stellen. En vervolgens te werken aan het bereiken van die doelen. Dan ga jij ook na je pensioen meer efficiënt met je tijd om. En dat voorkomt dat je ‘druk’ bent met van alles en nog wat.

Lees ook: Pensioen is geen vakantie

Was jij van plan om na je pensioen geen plannen meer te maken? En te genieten van vrijheid? Misschien is het dan toch een idee om doelen te stellen en plannen te maken. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar alleen dan kun jij echt genieten van je vrijheid!

Foto: SplitShire via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *