Infographic in 9 stappen met pensioen

&Gommer Pensions Group heeft een handige infographic ontwikkeld. In 9 stappen met je pensioen. In een eenvoudig overzicht zie je exact welke stappen je moet doorlopen als je met pensioen gaat. De infographic van &Gommer Pensions Group kun je hier downloaden.

Infographic met 9 duidelijke stappen

Wanneer je vlak voor de pensioendatum zit, zal je de komende tijd veel nadenken over en aan de slag gaan met je naderende pensioen. Er komt veel op je af. Met dit handige stappenplan heb je in ieder geval overzicht en weet je exact wat je te wachten staat. En dat geeft meer duidelijkheid en rust.

Begeleiding door jouw werkgever

Jouw werkgever speelt een belangrijke rol wanneer je met pensioen gaat. Met pensioen gaan doe je over het algemeen maar één keer in je leven. De meeste mensen die met pensioen gaan zijn dus niet heel ervaren. Toch komt er veel op je af en misschien heb je wel veel vragen. Jouw werkgever is altijd je eerste aanspreekpunt en kan jou, als het goed is, alle informatie geven die jij nodig hebt.

Als je advies nodig hebt

Wanneer je advies nodig hebt, dan moet je samen met je werkgever iets anders regelen. Er is een belangrijk verschil tussen informatie geven en advies geven. Wanneer jij niet alleen behoefte hebt aan informatie, maar ook behoefte hebt aan advies, dan mag jouw werkgever je niet adviseren. Je werkgever mag geen pensioenadvies geven, dat is wettelijk verboden. Ook jullie pensioenuitvoerder mag alleen informatie en geen advies geven.

Adviesarrangement

Veel werkgevers bieden werknemers die bijna met pensioen gaan daarom een adviesarrangement aan. Vaak worden die arrangement op maat gemaakt. Het verschilt per bedrijf wie de kosten daarvan betaalt. Vaak is dat de werkgever, maar het komt ook voor de je als werknemer zelf (een gedeelte) moet betalen.

Heeft jullie werkgever nog geen adviesarrangement? Laat de werkgever dan via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij kunnen de werkgever dan informeren over de mogelijkheden.

Foto: LinkedIn Sales Navigator via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Goedendag

  Al zoekende kom ik opeens op deze site.

  Ik zit in een lastige situatie, na 2 jaar ziektewet is een uitkering aangevraagd bij UWV.
  Die is afgewezen, en werkgever moet loon jaar doorbetalen.

  We “ moeten” van elkaar af .

  Ik wist van de mogelijkheid van vervroegd pensioen in 2021.
  Zou een optie kunnen zijn…
  Ook las ik iets over 45 dienstjaren in de zorg, ik zit op 44 jaar….

  Of vervroegd pensioen zelf inzetten ( PGGM)
  Maar dan lever ik wel ( 5 jaar voor aow datum ) veel in..

  Ik ben dus meer op zoek naar welke opties zijn er ( in mijn huidige situatie)

  Mvg Ab