Onafhankelijk pensioenadvies in de buurt vinden

Als jij bijna met pensioen gaat dan heb je behoefte aan onafhankelijk pensioenadvies bij jou in de buurt. En dat advies moet niet alleen onafhankelijk zijn, maar ook op maat gemaakt en op jouw persoonlijke situatie afgestemd. En je wilt geen verrassingen over wat het kost. De tarieven van het pensioenadvies moeten vooraf bekend zijn.

Onafhankelijk pensioenadvies

Het is belangrijk dat je pensioenadviseur onafhankelijk is. Jouw belang moet centraal staan en het advies mag niet gestuurd worden door provisies of bonussen. In Nederland kennen we al geruime tijd een provisieverbod. Het is dus wettelijk verboden dat een aanbieder van pensioenen of lijfrentes geld betaalt aan jouw adviseur. Daarmee is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

Pensioenadvies in de buurt

Wij zien dat veel mensen op zoek zijn naar een pensioenadviseur in de buurt. Maar de vraag is of dat nodig is. Sinds de coronacrisis zien wij dat veel vaker adviezen online worden gegeven. Dus als jij geen problemen hebt met online advies, dan is het niet zo belangrijk dat je adviseur in de buurt zit. Wil je wel een fysieke afspraak maken in de buurt, zoek dan niet alleen naar een adviseur die letterlijk in de buurt zit, maar zoek ook eens naar adviseurs met een landelijke dekking.

Pensioenadvies op maat

Belangrijk is dat pensioenadvies op maat is. Geen situatie is hetzelfde, dus er kan ook geen advies hetzelfde zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een goede pensioenadviseur, vraag dan naar maatwerk. Natuurlijk zullen er bepaalde onderdelen gestandaardiseerd zijn, maar de adviseur moet er voor zorgen dat jouw persoonlijke situatie goed uit de verf komt. Vraag om een voorstel en vaak zie je al in het voorstel terug of er maatwerk geleverd gaat worden. Als in de offerte of het voorstel jouw persoonlijke situatie niet goed terug te lezen is, dan weet je vaak al genoeg.

Zoek een specialist

Ga op zoek naar een specialist. Pensioenadvies is heel divers. Het is nogal verschillend of je pensioenadvies geeft aan iemand die bijna met pensioen gaat of iemand die net begint met werken. Pensioenadvies aan particulieren is ook weer heel anders dan aan bedrijven. Jij zoekt dus een onafhankelijke pensioenadviseur die ervaring heeft met mensen die bijna met pensioen gaan.

Lees ook:
5 signalen wanneer je pensioenadvies nodig hebt

Kosten pensioenadvies

Je wilt geen verrassingen met betrekking tot de kosten. Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de prijzen en tarieven. Veel pensioenadviseurs werken op basis van uren maal tarief. Vaak geven zij vooraf een indicatie van het aantal uren en de kosten van het pensioenadvies. Ik denk dat het beter is om een vaste prijsafspraak te maken. Dan weet je precies waar je aan toe bent en heb je geen verrassingen achteraf. Zoek dus een adviseur die werkt met vaste tarieven.

Onafhankelijk pensioenadvies bijnametpensioen.nl

Bijnametpensioen.nl is een informatieplatform en geen pensioenadviseur. Wij werken samen met &Gommer Pensions Group, het bedrijf waar ik zelf partner ben. &Gommer Pensions Group is een onafhankelijke pensioenadviseur met een landelijke dekking. Zij hebben meerdere specialisten in dienst die veel ervaring hebben met het begeleiden en adviseren van mensen die (bijna) met pensioen gaan. Je kunt kiezen voor advies bij hen op kantoor, voor online advies, maar je kunt ook afspreken met een adviseur bij jou in de buurt. Ze werken met vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf over het tarief. Je weet precies waar je aan toe bent. De klanten geven gemiddeld een 9,2 voor het pensioenadvies.

Foto: Andrea Piacquadio – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *