Werkgevers bieden steeds vaker een pensioencoach aan

Goed werkgeverschap is voor veel bedrijven al lang veel meer dan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is zorgen voor werknemers, ook voor hun fysieke en mentale gezondheid. Daarom bieden steeds meer werkgevers een pensioencoach aan hun werknemers aan.

Programma’s voor werknemers

Er worden verschillende programma’s ingezet om werknemers gezond te houden. Zo worden er allerlei trainingen aangeboden en verschillende vormen van begeleiding. Dit gaat niet alleen om vakinhoudelijke training en begeleiding, maar vaak ook gericht op de fysieke en mentale gezondheid.

En werkgevers bieden ook steeds vaker een pensioencoach

Met pensioen gaan werd nog wel eens onderschat. Maar het is een van de grootste veranderingen in het leven van een werknemer. Door een jarenlange routine van werk, is vaak het privéleven afgestemd op het werk. En een belangrijk deel van de sociale contacten zijn op het werk. En zingeving en betekenis ligt ook vaak opgesloten in het werk. Met pensioen gaan is een grote verandering in het dagelijkse leven maar ook op mentaal gebied.

Wat krijg je bij een pensioencoach

Goede begeleiding maakt dat overgang van werk naar pensioen op een goede, gezonde, en uitgebalanceerde manier kan gebeuren. Een pensioencoach biedt deze begeleiding.

Een pensioencoach helpt werknemers mentaal voor te bereiden op pensioen en concrete plannen te maken voor hun nieuwe levensfase.

Inhoudelijk verschilt pensioencoaching van een pensioen in zicht cursus (PIZ) die in groepsverband wordt gegeven. Pensioencoaching is individueel voor de werknemer zelf, eventueel samen met de partner. Dus uitermate geschikt voor werknemers die dit niet in groepsverband willen of kunnen doen. En omdat het individueel is, kan er beter en specifieker aansluiting gezocht worden bij de persoonlijke wensen en doelen van de werknemer.

Lees ook:
Waarom pensioencoaching zo gek nog niet is

Trainingsaanbod

Werkgevers bieden een pensioencoach aan werknemers aan die met pensioen gaan. Maar ook steeds vaker wordt het toegevoegd aan het beschikbare trainingsaanbod. Zo kunnen werknemers die daar gebruik van willen maken vanuit hun scholingsbudget gebruik maken van een pensioencoach.

Foto: Nathan Cowley – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *