De AOW-bedragen vanaf 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 worden de AOW-bedragen verhoogd. In dit artikel geef ik een overzicht van de belangrijkste bedragen en de betaaldata voor 2021.

De bedragen zijn verhoogd met 0,96% ten opzichte van januari. De AOW-bedragen zijn gekoppeld aan het netto minimumloon. Per 1 juli zijn de bedragen van het minimumloon verhoogd. De AOW-uitkering voor een alleenstaande is gebaseerd op 70% van het netto minimumloon. De AOW-uitkering voor mensen met een partner is gebaseerd op 50% van het netto minimumloon, samen is dat dus 100% van het netto minimumloon.

AOW bedragen vanaf 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 zijn de AOW-bedragen als volgt. De bruto AOW-uitkering voor mensen met een partner bedraagt € 889,70 per maand. Het vakantiegeld bedraagt € 50,80.

De bruto AOW-uitkering voor een alleenstaande bedraagt € 1.301,43 per maand. Het vakantiegeld bedraagt € 71,13.

Dit zijn de AOW-bedragen uitgaande van een volledige AOW. Er geldt een kortingsregeling voor mensen met buitenlandjaren. De korting is 2% per jaar dat je niet in Nederland bent geweest.

De bijdrage zorgverzekeringswet is 5,75%.

Krijg je al een uitkering van de overheid, dan kun je voor een gedetailleerd overzicht inloggen op mijnsvb.nl

Lees ook 
Op welke leeftijd gaat de AOW in

Betaaldata AOW 2021

In 2021 wordt de AOW op de volgende data uitbetaald:

22 juli 2021
23 augustus 2021
23 september 2021
21 oktober 2021
22 november 2021
21 december 2021

Foto: Estée Janssens op Unsplash


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. Ik neem aan dat de bruto uitkering van 889,70 inclusief de ondersteuning bevat. Ik mis 1 jaar en met de ondersteuning en het bruto bedrag op mijn svb account kom ik op 98 % en dan is het correct. De tekst is misleidend en zou zoiets als totale uitkering moeten luiden. Zoniet dan zou ik 1,5% missen.

  1. Het klopt inderdaad dat dit het bedrag inclusief de inkomensondersteuning AOW is. Dat bedrag krijgt iedereen bovenop de AOW, dus dat hebben wij in de totale uitkering meegenomen.

 2. als ik met een vriend samen wil gaan wonen’, hij is jonger dan mij
  mijn leeftijd is 72 zijn leeftijd is 64 en moet nog steeds werken
  moet ik dat van mijn AOW inleveren

  1. Wanneer je gaat samenwonen, dan zal jouw alleenstaanden AOW worden verlaagd naar de AOW voor iemand met een partner. Dus moet je inderdaad een deel van je AOW inleveren.

 3. ik krijg sinds 8 september AOW (alleenstaande) en mijn ABP pensioen en een nabestaandenpensioen omdat mijn man is overleden.

  ik heb aangegeven dat er bij de AOW rekening gehouden moet worden met loonheffingskorting omdat dat het hoogste bedrag is. Maar ik ben bang dat ik toch in de problemen ga komen omdat ik ook nog 2 pensioenen heb. Kunt u mij adviseren hierin?

  1. Alida, je hebt denk ik twee opties. Als je verwacht dat je extra belasting moet betalen dan kun je proberen uit te rekenen hoeveel dat is en het teveel dat je ontvangt opzij zetten. Als je dan een aanslag krijgt kun je het geld overmaken naar de Belastingdienst. Je kunt ook een voorlopige aanslag aanvragen. Dan vul je jouw gegevens in en dan berekent betaal je iedere maand alvast wat belasting.
   https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/voorlopige-aanslag/voorlopige-aanslag