RVU bedrag 2023

Er geldt er een maximum RVU bedrag. Elk jaar wordt de hoogte van de maximale RVU aangepast. In deze blog lees je het maximum RVU bedrag 2023. De bedragen zijn zowel bruto als netto.

RVU bedrag 2023 per maand

Het RVU bedrag 2023 is maximaal € 2.037,- bruto per maand. Vorig jaar was dat € 1.874,-. Een toename van 8,7%.

Wanneer je gebruik maakt van de loonheffingskorting, bedraagt de netto uitkering ongeveer € 1.420,- per maand, zonder loonheffingskorting is dat € 1.174,- netto per maand.

RVU bedrag 2023 uitkering ineens

Het is wenselijk om de uitkering periodiek te laten plaatsvinden, maar een uitkering ineens is ook mogelijk. Uitgaande van de maximale duur van 3 jaar bedraagt dan de maximale uitkering € 73.332,-.

Lees ook:
De 5 meest gestelde vragen over de RVU-regeling

Vroegste ingangsdatum 2023

De maximale duur van de RVU-uitkering is 36 maanden. Dat betekent dat je de RVU-uitkering niet eerder mag laten ingaan dan de datum waarop je 64 jaar wordt.

Als je al een uitkering krijgt

Het maximale RVU-bedrag is per 1 januari 2023 verhoogd naar € 2.037,-. Wanneer je al een uitkering krijgt wil dat niet zeggen dat jouw uitkering ook automatisch mee verhoogd. Dat hangt af van de afspraak die jij hebt gemaakt bij het aangaan van de RVU-uitkering. Als jij het oude bedrag hebt afgesproken en verder niets over een aanpassing, dan kun je ervan uitgaan dat jouw uitkering niet wordt verhoogd. Wanneer de afspraak is dat jouw uitkering ieder jaar aanpast aan het maximale RVU-bedrag, dan krijg jij per 1 januari 2023 een verhoging tot het nieuwe bedrag van € 2.037,-.

Wanneer jij eerder een uitkering ineens hebt ontvangen, dan heeft deze verhoging uiteraard geen invloed op het bedrag dat jij hebt gekregen.

Aanvulling pensioen

Wanneer het RVU bedrag voor jou niet voldoende is om maandelijks van rond te komen, kun je overwegen om je uitkering aan te vullen met je pensioen of je privévermogen. Wat het beste is en welke consequenties dat heeft voor jouw toekomstige pensioen, moet je goed in kaart brengen. Wil je daar hulp bij, klik dan op onderstaande button en kijk eens bij RVU-advies.

Foto: Kateryna Babaieva op Pexels

print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *