RVU slim of niet? 2x een voorbeeld

Is het slim om gebruik te maken van de RVU-regeling? Wij krijgen veel vragen hierover. Ik heb 2x een RVU voorbeeld uitgewerkt om te laten zien wat het betekent voor het netto inkomen nu en straks. Bekijk de voorbeelden en oordeel zelf.

RVU regeling

Het is mogelijk om 3 jaar eerder te stoppen met werken, waarbij de werkgever € 1.847,- per maand mag vergoeden. Heb je meer inkomen nodig, dan kun je de RVU aanvullen uit je eigen pensioen of privé vermogen.

Lees ook
RVU, 5 redenen waarom een werkgever mee wil werken

RVU slim of niet?

Je stopt tot maximaal 3 jaar eerder met werken. Vervolgens krijg je een vergoeding van je werkgever. Die vergoeding is veelal lager dan het inkomen dat je had. Een eventueel tekort vul je aan uit je pensioen of je privé vermogen. Daardoor lever je aan pensioen of privé vermogen in. Weegt de vergoeding die je krijgt van je werkgever op tegen hetgeen je in moet leveren?

Ik kan niet in algemene zin aangeven of het slim is om van de RVU-regeling gebruik te maken. Wat ik wel kan laten zien is wat er gebeurt in verschillende situaties. Ik heb hieronder 2 keer een RVU voorbeeld uitgewerkt.

RVU voorbeeld 1

Huidige situatie
Werknemer A is 64 jaar, verdient een salaris van € 4.630,- bruto per maand, dat is € 3.163,- netto per maand.

Werknemer A krijgt wanneer hij voorwerkt tot 67 jaar, vanaf 67 jaar een AOW-uitkering van € 11.220,- bruto per jaar en een pensioen van € 19.837,- bruto per jaar. In totaal is het inkomen vanaf 67 jaar (AOW + pensioen) € 2.129,- netto per maand.

RVU uitkering
Deze werknemer ontvangt een RVU-uitkering van € 1.847,- bruto per maand vanaf 64-jarige leeftijd. Het pensioen gaat dan ook vervroegd in. Doordat het pensioen 3 jaar eerder ingaat wordt het totale pensioen minder.

Vanaf 64 jaar krijgt deze werknemer RVU + pensioen is € 1.905,- netto per maand.
Vanaf 67 jaar AOW + pensioen is € 1.810,- netto per maand.

Verschil
Werknemer A levert 3 jaar lang € 1.258,- netto per maand in. In totaal is dat € 45.288,-. Daarna krijgt werknemer A levenslang € 320,- netto per maand minder. Dat is € 3.840,- netto per jaar.

RVU voorbeeld 2

Huidige situatie
Werknemer B is 64 jaar, verdient een salaris van € 2.700,- bruto per maand. Dat is € 2.200.- netto per maand.

Deze werknemer krijgt vanaf 67 jaar een AOW-uitkering van € 11.220,- bruto per jaar en een pensioen van € 8.352,- bruto per jaar. In totaal is het inkomen vanaf 67 jaar (AOW + pensioen) € 1.437,- netto per maand.

RVU uitkering
Deze werknemer ontvangt een RVU-uitkering van € 1.847,- bruto per maand vanaf 64-jarige leeftijd. Het pensioen gaat dan ook vervroegd in. Doordat het pensioen 3 jaar eerder ingaat wordt het totale pensioen minder.

Vanaf 64 jaar krijgt deze werknemer RVU + pensioen is € 1.544,- netto per maand.
Vanaf 67 jaar AOW + pensioen is € 1.292,- netto per maand.

Verschil
Werknemer B levert 3 jaar lang € 656,- netto per maand in. In totaal is dat € 23.616,-. Daarna krijgt werknemer B levenslang € 145,- netto per maand minder. Dat is € 1.740,- netto per jaar.

Conclusie

Wat opvalt in beide voorbeelden is dat de werknemers gedurende de eerste 3 jaar een flink bedrag inleveren. Maar dat is niet alles. Daarna leveren ze ook nog jaarlijks een bedrag in. En dat bedrag is levenslang. Stel dat je na je pensioendatum nog 20 jaar te leven hebt, dan mag je dat bedrag dus maal 20 doen.

Weegt dit nadeel op tegen 3 jaar eerder kunnen stoppen met werken? Dat is een vraag die ieder voor zich moet beantwoorden.

Foto: Anamul Rezwan via Pexels

print

Jan van Harten is pensioenadviseur en financial planner. Hij adviseert mensen die met pensioen gaan. Hij begeleidt daarnaast ook ondernemingsraden bij pensioenvraagstukken en helpt werkgevers met het inrichten van pensioenregelingen. bijna met pensioen.nl is een initiatief van Jan van Harten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *