RVU bedrag naar € 1.847,-

Met ingang van dit jaar is het mogelijk om afspraken te maken over vervroegd uittreden. De werkgever mag jou dan een vergoeding betalen om de periode tot de AOW-datum te overbruggen. We noemen dit een regeling vervroegde uittreding, ook wel RVU genoemd. Het RVU bedrag dat maximaal per maand mag worden betaald, is onlangs aangepast.

Een werkgever mag zonder boete een vergoeding geven van maximaal € 1.847,- bruto per maand gedurende maximaal 3 jaar. Dit bedrag was € 1.767,-. Maar onlangs is dit bedrag aangepast naar € 1.847,-.

Voorbeeld RVU bedrag

Stop je 1 jaar voor de AOW-datum dan mag de werkgever een RVU bedrag van 12 x € 1.847,- = maximaal € 22.164,- meegeven om eerder te stoppen met werken.

Stop je 3 jaar voor de AOW-datum dan mag de werkgever een RVU bedrag van 36 x € 1.847,- = maximaal € 66.492,- meegeven om eerder te stoppen met werken.

Dit bedrag mag periodiek, dus per maand, worden uitbetaald. Maar een bedrag ineens mag ook. Over de uitkering betaal je de reguliere belasting.

Lees ook
RVU, 5 redenen waarom een werkgever mee zou willen werken

Meer weten

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan de eerdere artikel op deze website. In een eerder artikel schreef ik over de voorwaarden van deze regeling. Wil je meer weten, lees dan hier het artikel Vervroegd uittreden is vanaf 2021 weer mogelijk

Foto: Kateryna Babaieva via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 reacties

 1. Als je over de uitkering de reguliere belasting moet betalen dan is dat de belasting bijzondere beloning en dan houdt ik 886 euro over en komt niet overeen met uitkering AOW alleenstaande. Klopt dit?

 2. Dat wil.ik ook graag weten!
  Als.ik 1 jaar eerder stop kan ik dus in overleg met mn werkgever 12 x 1847 krijgen dat is 22164 euro
  Hoeveel belasting moet ik daar over betalen
  Kortom; wat blijft er netto over?
  Ik ben alleenstaand
  Graag een reactie

   1. Beste Jan

    hoe bereken je dit exact?
    ik heb een collega die 4 dagen werkt tegen 100 % pensioen opbouw
    geldt dan de 1847 bruto of moeten we 1477.60 aanhouden ( 80%)
    hoe bereken je dit om naar een netto bedrag?

    Groet Ronald

    1. Ronald, het verschilt per cao. Het is niet zo dat wanneer je 80% werkt je ook automatisch maar 80% van de RVU krijgt. In veel cao’s waar het nu is afgesproken krijg je dan toch het maximale bedrag.

   2. Hallo Jan,
    En als je gepensioneerd bent , krijgt je je aow en pensioen, gaat er financieel nog wat van af! Omdat je eerder stopt.

 3. Er wordt in het rekenvoorbeeld over hele jaren gesproken, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld 1 jaar en 4 maanden eerder te stoppen en dus 16 x €1847 uitbetaald te krijgen? Mocht de werkgever 2 jaren teveel vinden….

   1. Dank voor dit antwoord. Ik heb iets gelezen over de mogelijkheid om toch pensioen te (laten) aanvullen door de werkgever door gebruik te maken van de jaarruimte. Is daar een eenvoudige rekentool voor?

    1. Hoi Dick, ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt. Je werkgever mag extra storten in je pensioen. Dat mag op grond van de inhaal- en inkoopruimte. Die berekeningen zijn complex en tijdrovend. En niet iedere pensioenuitvoerder accepteert stortingen op basis van een dergelijke berekening. De uitvoerders die het wel accepteren, vereisten vaak een berekening gemaakt door een pensioenadviseur. Jij kunt zelf lijfrente sparen voor zover je een jaarruimte hebt. Dat is dus iets anders. Voor de jaarruimte zijn heel veel eenvoudige tools op internet te vinden. Je kunt bijvoorbeeld bij de Belastingdienst kijken. Die hebben een handige rekentool online staan. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/hoe-bereken-ik-mijn-jaarruimte

 4. Goedemorgen Jan,
  Dit jaar word ik 63 jaar, ik ben verpleegkundige in de thuiszorg, momenteel heb een burn-out. Ook ik ben mij aan het oriënteren of ik 3 jaar eerder kan stoppen voor m,n AOW leeftijd. Maar in het CAO van de zorg lees je hier niets over.
  Moet je sowieso 45 jaar hebben gewerkt om gebruik te kunnen maken van deze regeling, want ik heb dan 40 jaar gewerkt met een onderbreking van 7 jaar toen onze kinderen werden geboren. Wel heb ik in die 7 jaar de administratie gedaan van ons eigen bedrijf. Tellen die 7 jaar dan mee?. Ik kan dat helaas niet meer aantonen omdat al deze administratie is vernietigd.
  Jan wat weet jij hier allemaal van ?.

  1. De exacte afspraak in de cao moet nog gemaakt worden. Maar in de huidige cao zijn wel contouren opgenomen. En daarin staat 45 jaar in de zorg. Jaren in een andere sector tellen daar niet mee. Dus het lijkt erop dat je niet voor deze regeling in aanmerking komt. Wil je eerder stoppen, dan moet dat dus volledig uit je eigen pensioen. Misschien is dat haalbaar voor jou?

 5. Goedemorgen Jan,
  als ik 63 wordt werk ik 45 jaar onafgebroken in de zorg en dan wil ik gebruik maken van de RVU
  regeling. nu is mijn vraag is de werkgever volgens het cao-vvt verplicht hier aan mee te werken?
  m.vr.gr. Toon

   1. Inmiddels is de CAO VVT aangepast en verlengd tot 1-1-2022
    Na 45 jaar gewerkt te hebben in de zorg kun je vanaf 1 september 2021 de RVU aanvragen.

 6. word in oktober 64 en heb dan 44 jaar bij de zelfde werkgever gewerkt en wil er nu mee stoppen daar het werk steeds stresvoller word mede door corona , ben daardoor ook in een geschil geraakt met de werkgever. en die willen mij een vergoeding van 45.461 euro bruto betalen voor 3 jaar aow terwijl op deze site een veer hogere vergoeding staat.
  Moet ik dit accepteren?

  1. Een RVU regeling is een regeling op basis van vrijwillig vertrek en eerder met pensioen gaan. Zoals jij het beschrijft lijkt het hier niet te gaan om een vrijwillig vertrek. In dat soort situaties heb je te maken met een transitievergoeding. Daar gelden andere regels voor. Je kunt natuurlijk altijd vragen om de RVU bedragen, maar in principe heb je er geen recht op.

 7. Met de RVU regeling ontvang je ca 1200 euro netto per maand. Mag ik dan toch nog een gedeelte van mijn pensioen daarbij aanvullen?
  Anders is dit bedrag wel heel erg laag.

  1. Henk, dat mag zeker. Het is zelfs het uitgangspunt van de regeling. De RVU bedragen zijn gekoppeld aan de hoogte van de AOW, waardoor het feitelijk een soort AOW-overbrugging is en niet een volledig prepensioen of vut-regeling. Bij de invoering van de regeling is het uitgangspunt geweest dat iedereen dan zelf de regeling zou aanvullen uit pensioen.

 8. Hallo, ik ben onlangs 64 geworden en overweeg om van de RVU regeling gebruik te maken als ik 65v wordt. Het is – en blijft – mij onduidelijk wat ik nu netto per maand ga krijgen gebaseerd op de €1847 per maand. Ik ben gehuwd en mijn echtgenote heeft nog een inkomen. Ik zie verschillende rekentools maar het is nog steeds onduidelijk. is het 1218 of 832 of 1714 netto per maand? Dit is belangrijk om tot een definitieve eind datum te komen. Bij voorbaat dank

   1. Beste,

    Bij een RvU van EUR 1.847,00 moet je dan niet 52 % belasting hierover betalen?
    Kom ik op rond de EUR 886,00 netto.
    Ik kan de EUR 1.250,00 dan niet plaatsen; verschil is ook wel groot.
    Waar sla ik de plank mis? Heeft dat mogelijk te maken met het betalen van de RvU in 1 keer of op maandelijkse basis?
    Werkgevers willen vaak maar al te graag dat je verdwijnt, bij de beslissing om eerder te stoppen.
    Mijn werkgever gaat me niet maandelijks een bedrag betalen en dat bv. 3 jaar lang omdat dat voor mij gunstiger is.
    De werkgevers kunnen alles belastingvrij regelen; de werknemers moeten betasting betalen.
    Hele administratieve rompslomp zit men niet op te wachten bij de meeste werkgevers.
    Bedankt voor al je reacties !!
    Heel erg gewaardeerd.

 9. In de nieuwe CAO van de waterschappen 2021 is dit niet geregeld. Ik kreeg als antwoord van de Vereniging van Waterschappen (werkgeverorganisatie die de CAO onderhandeld) dat het wetgeving is en op individuele basis een aanvraag bij mijn werkgever kan indienen. Klopt dat?

  1. Paul, dat klopt. Wanneer het niet in de cao is opgenomen dan kun je altijd een individueel verzoek indienen. Maar de werkgever kan dat verzoek weigeren zonder verdere onderbouwing.

 10. Beste Jan,
  de bruto netto uitkeringen bij RVU zijn neem ik aan gebaseerd op een 40 uur werkweek. Ik werk door omstandig heden maar 35 uur per week.

  Nu wordt er gezegd dat je per rato ook de RVU uitkering op basis van die 35 uur krijgt klopt dat.

  En waar moet ik zijn om mijn financiële situatie in de RVU laten uitrekenen.
  Bv met vervroegd pensioen deels eigen huis etc.

  Hoor graag van je.
  Met vr grt Hans simonis

 11. Beste Jazn van Harten.
  Inmiddels heb ik deze maand voor het eerst mijn RVU gekregen, inderdaad € 1847,00 bruto. Ik heb eerder een berekening laten maken door HRM, nog uit de oude sitiatie, dus € 1767,00 bruto en zou ongeveer € 1112,00 netto over houden.
  Nu kreeg ik dus € 1847 bruto doch kreeg € 1056,38 netto uitbetaald. Voor alle duidelijkheid er is geen loonheffingskorting toegepast.
  We staat er een voor mij onduidelijke inhouding bij, namelijk 5,750% ingehouden inkomensafh. bij…
  Dus ik krijg bruto meer maar krijg netto minder ???
  Ik hoor graag van je of dit wel klopt.

  Groet Cor Schuitemaker

 12. Beste Jan,

  Gisteren een vraag gesteld maar zag deze niet meer terugkomen in de bovenstaande berichten. Daarom nogmaals mijn vraag.

  Ik heb deze maand voor het eerst de RVU betaling gekregen en heb een vraag je over de hoogte van het netto bedrag.
  Begin van dit jaar heb ik HRM uit laten laten rekenen wat ik netto over zou houden, het ging toen nog om het lagere bruto bedrag van € 1767, dit zou netto ongeveer € 1112 moeten zijn.
  Nu is echter het bruto bedrag verhoogd naar € 1847 en hou ik nu minder netto over, namelijk een bedrag van € 1056. Dat vind ik raar… Kun jij dat verklaren.
  Ook zie ik een rare inhouding op mijn loonstrook staan van “Ingehouden inkomensafh. bij… van € 106,20…

  Met vriendelijke groet
  Cor Schuitemaker

  1. Cor, het verschil komt vermoedelijk door de loonheffingskorting. Als je die niet laat toepassen, dan is het netto bedrag lager. In de € 1.250 netto per maand is rekening gehouden met de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW van 106,20. Dus dat veroorzaakt niet het verschil.

   1. Jan, bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad de loonheffingskorting NIET laten toepassen, deze is van toepassing op mijn naar voren gehaald pensioen ABP. Ik kreeg wel antwoord vanuit HRM met de excuses dat in mijn oude bruto/netto berekening van 1767-1112 (geen toepassing loonheffingskorting) men de bijdrage ZVW van 5,750% niet had meegenomen omdat men dat op dat moment nog niet wist, ahummmm. Voor mij was dus het lagere netto bedrag wel een verrassing omdat er toch nog even 106,20 aan ZVW in werd gehouden…

    Groet Cor

 13. Hallo Cor,ik kan op 5 april volgend jaar 3 jaar eerder stoppen maar schrik nu van het bedrag wat jij netto overhoud,ik weet natuurlijk niet of jij je pensioen naar voren gehaald hebt en hoe het met de heffingskorting zit maar ik ging uit van ongeveer 1250 euro netto omdat Jan dat bedrag op deze site noemde,voor 1056 euro netto ga ik het niet doen hoe graag ik ook wil stoppen met mijn werk want ben het spuugzat.

  1. Beste Rob, bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad de loonheffingskorting niet laten toepassen op de RVU maar op de uitkering ABP, het naar voren gehaald pensioen omdat dit een hoger bedrag was. Laat je vooral goed voorlichten om verrassingen te voorkomen. Mijn verrassing was dat HRM, ten tijde van mijn gevraagde berekening niet wist dat er 5,750% aan ZVW moest worden ingehouden ;-( . Dus ik kreeg 106,20 minder dan verwacht.

   Groet Cor

 14. Hallo Jan,
  Ik zie mijn vraag hier niet meer terug, dus stel ik hem bij deze nog een keer. Als ik gebruik maak van de RVU- uitkering en niet aan mijn pensioen kom ( pas op 67 jaar ).Aangezien ik dan deze 3 jaar geen inleg meer doe in mijn pensioen pot, met hoeveel % per jaar moet ik dan rekening houden qua korting als mijn pensioen ( 67 jaar ) dan ingaat?. Is dit ongeveer 3% per jaar , dus ongeveer 10% totaal op het eindbedrag wat ik anders zou krijgen als ik wel deze laatste 3 jaar zou doorwerken. Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Cor, wanneer je pensioen vervroegt, dan gebeuren er twee dingen.

   1. Je opbouw stopt. Daardoor neemt je pensioen, op je oorspronkelijke leeftijd af. Hoeveel dat afneemt is niet te zeggen. Dat verschilt echt per persoon. Dat moet je dus zelf uitrekenen of door een pensioenadviseur laten berekenen.
   2. Het pensioen dat door punt 1 minder is geworden ga je vervolgens vervroegd laten uitkeren. Die vervroeging kost je gemiddeld 5% per jaar. Maar dat komt dus bovenop de vermindering uit stap 1.

  2. Hoi Cor,ik zit met dezelfde vraag als jij en denk niet dat Jan jou vraag goed beantwoord heeft want punt 2 gaat niet op omdat je net als ik alleen de RVU uitkering laat uitbetalen en je pensioen niet naar voren trekt. Ik heb nu mij pensioen fonds aangeschreven met die vraag.
   Ik ben ook nog niet zeker van die RVU-uitkering omdat het bedrijf waar ik werk het zelf wil gaan uitbetalen per maand in plaats van het totale bedrag van 3 jaar in een fonds te stoppen en dat ga ik dan niet doen als ze de boel verkopen of failliet gaan ben ik de sjaak.

 15. Hallo,is trouwens gelijk een vraag van mij want is het zo dat als het bedrijf waar je werkt de RVU uitkering maandelijks uitbetaald en tussentijds gaan ze failliet of verkopen ze de boel dat dan gelijk de uitbetaling stopt?

  1. Rob, als de werkgever failliet gaat, dan loop je een risico dat je RVU niet meer wordt uitbetaald. Er zijn twee oplossingen denkbaar om dit risico te verkleinen. De uitbetaling van de RVU gebeurt ineens, dan krijg je al het geld direct. Dit kan wel nadelig uitpakken voor de te betalen belasting, heffingskortingen en toeslagen. Maar je loopt geen risico meer. Er kan ook worden gekozen voor uitbetaling via een derde partij, bijvoorbeeld een sociaal fonds. De werkgever stort het bedrag ineens, de werknemer krijgt het dan maandelijks uitbetaald via die partij.

   Bij een verkoop is dat anders. Bij een verkoop gaat de plicht om de RVU te betalen mee naar de kopende partij.

 16. Dag,

  Ik word binnenkort 64. Mijn werkgever heeft mij voorgesteld om gebruik te maken van de RVU regeling. Nu wil hij wil het bedrag van drie jaar in één of twee keer uitbetalen. Ik wil het graag per maand zodat loonheffing kan worden toegepast en ik 37% belasting betaal. Ik ben bang dat ik anders de helft ervan aan de belasting betaal. Mag ik eisen dat het per maand wordt betaald?

  En hoe zit het met dat fonds waarover ik hierboven lees? Wat is dat en wie beheert dan het geld? Zijn er kosten aan verbonden?

  Vriendelijke groeten, Anita de Groot

  1. Anita, de manier van uitbetalen wordt bij cao bepaald. Is daar niet over afgesproken, dan bepaal je in overleg samen hoe dat moet worden gedaan. De voorkeur, zo is het ook opgenomen in de beleidsnotities, is dat het periodiek wordt uitbetaald. Maar jij kunt dat niet afdwingen. Er kan worden betaald via een fonds. Maar dat wordt dan per sector ingericht. Voor zover ik weet zijn die fondsen er nog niet.

   Wanneer je de RVU ineens krijgt, dan betaal je veel belasting daarover en kan ook invloed hebben op toeslagen. Of dat uiteindelijk ook nadelig is voor jou, hangt van veel factoren af. Er zijn ook situaties waarin het uiteindelijk niet nadeling uitpakt voor de werknemer. Dat heeft te maken met de hoogte van je inkomen, het moment van uitbetalen (begin van het jaar of eind van het jaar), en wat je daarna gaat doen met je pensioen. Dus zoek dat eerst goed uit / laat het goed uitzoeken.

 17. Beste Jan
  Einde van dit jaar werk ik 45 jaar bij een werkgever en val onder het pensioen fonds Zorg en Welzijn.
  Werk 24 uur per week.
  Zijn de CAO ’s al duidelijk en is het bij dit pensioenfonds dat zij verplicht tot betaling zijn van de RVU.

  Met vriendelijk groet A. Deen

   1. Ik val ook onder zorg en welzijn, en nu wil ik graag weten of mijn werkgever ( ggz ) mij een rvu regeling kan geven zonder dat het in de cao staat
    Groet Bc Boekschoten

 18. 3 jaar eerder stoppen met de RVU uitkering en elke maand ongeveer 1280 euro overhouden in een tijd waarin Rutte,Kaag en Timmermans ervoor gaat zorgen dat alles onbetaalbaar gaat worden,veel succes!!

  1. Beste adviseur,
   Ik heb met mijn werkgever af gesproken dat ik volgend jaar kan gebruik maken van de rvu.
   Hij wil dit in 1 x uitbetalen. Ik krijg 2 jaar rvu mee, iets van 44.500 euro.
   Nu krijg ik tot oktober 2022 nog gewoon salaris (verlof gespaard) dat is ongeveer 50.000 euro. Als ik dan in november 2023 dat bedrag van 44.500 krijg uit betaald in 1 x moet ik daar in meer betaling over betalen.? Ik zit dan ruim boven de 68.000.
   Wat moet ik doen om van oktober 2022 tot oktober 2024 die 1845 bruto per maand te halen

 19. 3 jaar eerder stoppen met de RVU uitkering en elke maand ongeveer 1280 euro overhouden in een tijd waarin Rutte,Kaag en Timmermans ervoor gaan zorgen dat alles onbetaalbaar gaat worden,veel succes!!

 20. Beste Jan,
  Misschien een aparte vraag:
  Ik ga met vervroegd pensioen per 1-9-“22.
  Van mijn werkgever krijg in september “23 de volledige RVU uitbetaald (66.492,00 br).
  Een jaar later dus ivm vermijden boetebedrag!
  Ik ben dan al een jaar met pre dus.
  Mijn inkomen ligt dus al een jaar een stuk lager dan mijn salaris toen.
  Gaat dit schelen in een naheffing?
  Ook heb ik van een financieel iemand vernomen dat je het hele bruto bedrag op een aparte rekening zou mogen laten zetten van bv je bank, en dat die dan de maandelijkse betalingen verzorgen en de (dus op het eind lagere) belasting afdragen. Is dit jou ook bekend?
  Idealiter zou dit de mooiste oplossing zijn denk?

  1. Wanneer je de RVU laat uitbetalen een jaar nadat je bent gestopt met werken, kan dat inderdaad in de belastingheffing schelen. Maar hoeveel het voordeel is hangt af van hoeveel inkomen je nog hebt als je met pensioen bent gegaan.
   Het is mogelijk om de RVU te laten uitbetalen via een instantie, maar dat is tot op heden nog meer een theoretische mogelijkheid dan dat dit ook echt kan. Ik ken namelijk nog niet zo een instantie die dat doet voor werkgevers. De vraag is alleen waarom je werkgever niet periodiek uitbetaald? Ik heb hier een artikel over geschreven. https://bijnametpensioen.nl/rvu-ineens-uitbetalen-ongunstig/

 21. Beste Jan,

  Ik ben van 1959 en wil over 2 jaar stoppen ben werkzaam bij de rijksoverheid heb tot nu toe 42 dienstjaren . Kom ik in aanmerking voor de regeling en kan mijn werkgever dit weigeren en wat hou ik dan over op wanneer ik stop op mijn 64e?

 22. Beste Jan,

  Ik ben van 1959 en wil over 2 jaar stoppen ben werkzaam bij de rijksoverheid heb tot nu toe 42 dienstjaren . Kom ik in aanmerking voor de regeling en kan mijn werkgever dit weigeren en wat hou ik dan over wanneer ik stop op mijn 64e?

  1. Johan, jij bent nu 62 en over 2 jaar 64 jaar. Op grond van de wet kom je in aanmerking voor een RVU-uitkering. Alleen is de vraag of het ook in jouw cao is opgenomen. Als dat het geval is, dan moet je vervolgens kijken naar de voorwaarden die gelden. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden kan je werkgever in principe niet weigeren. Het RVU bedrag is netto ongeveer € 1.250 per maand.

 23. ik wil volgend jaar stoppen op leeftijd 65 jaar. Ik ben gehuwd. Welk RVU bedrag geldt voor mij als max bedrag waarvoor werkgever geen boete krijgt? Ik werk nu parttime (90%).
  Op het RVU bedrag moet loonheffing worden ingehouden en premie Zorgverzekeringswet?
  Loonheffing = 37,01% en premie ZVW = 5,5%
  Als bedragen boven 1874 worden betaald in de laatse maand van het dienstverband dan geldt hier toch geen boete voor de werkgever?

  1. Bert, het maximum bedrag is voor iedereen gelijk, namelijk € 1.874,- per maand. Als je 65 bent, dan is dat dus 24 maanden x € 1.874,-. Of je parttime werkt of niet, maakt voor het wettelijk maximum niet uit. Vaak zie je dat in een cao wel een andere, lagere, maximering geldt. Dus bijvoorbeeld naar rato van je dienstverband.

   Op de uitkering wordt loonheffing en premie ZVW ingehouden.

   Wanneer je werkgever je in de laatste maand van je dienstverband meer uitbetaalt, dan loop je wel degelijk het risico van een boete.

  1. Henk, dat hangt van veel factoren af. Of je vrouw werkt of niet, maakt niet uit. De vraag is hoeveel RVU-uitkering krijg je? Wordt het per maand uitgekeerd of krijg je het bedrag ineens? Vraag je loonheffingskorting aan? En heb je naast je RVU nog andere inkomsten, bijvoorbeeld een pensioen dat je vervroegd laat ingaan?

   De bedragen van een maandelijkse RVU uitkering vind je overigens in dit artikel https://bijnametpensioen.nl/rvu-bedrag-2022/

 24. Beste Jan,
  Mijn man maakt gebruik van de 60-80-100 regeling. Hij is van 1958 en werkt in de kleinmetaal.
  Graag wil hij als hij 65 wordt gebruik maken van de RVU. Weet jij hoeveel hij er netto aan overhoud? We kunnen het nergens vinden.
  Alvast heel hartelijk dank..
  Mvg Miriam Immerzeel

 25. Beste Jan,

  Goedemiddag,

  Ik ben 63 jaar en werk, mijn vouw is 64 en werkt niet. Ik heb een contract van 28 uur.
  Hoe kom ik erachter wat mijn RVU-bedrag wordt – vooropgesteld dat ik ervoor in aanmerking kom.

  Ik ging eigenlijk uit van ongeveer 77% (van 36-urige werkweek) van € 24.444,= per jaar, maar iemand beweert dat je als getrouwde maar de helft van dat bedrag krijgt. Klopt dat?

  1. De hoogte van de RVU staat in alle regelingen die ik tot nu toe heb gezien los van de burgerlijke staat. De RVU is gekoppeld aan een AOW-uitkering voor een alleenstaande. Dus de logica om aan een gehuwde de helft te geven ontgaat mij.

 26. Jammer dat de bedragen op de site niet up to date zijn!
  Hier wordt gesproken over €1.847,= per maand, terwijl het voor 2024 al € 2.182,= is, bijvoorbeeld.